Napló és útmutató egy inspirált, kreatív élethez

2016. május 02. 19:00 - Bátorfi Andrea

Blogindító

"Légy realista! Készülj a csodára!"

(Bhagwan Shree Rajineesh)

Elgondolkodtál már azon, milyen lenne egy színes, izgalmas és alkotó élet, amelyben az ötletek és új meglátások akadálytalanul áramlanak hozzád és rajtad keresztül, s az álmaid megvalósulása erőfeszítés nélkül, természetes módon bontakozik ki? Amikor a hétköznapok kicsinyes ügyeit könnyű szívvel intézed, bármihez is fogsz, eredeti és kreatív megoldásokra jutsz, és terveid kivitelezéséhez csodálatos módon megérkeznek a segítő emberek és erőforrások? Ezt a különleges eseményekben, találkozásokban és rendkívüli lehetőségekben gazdag életet hívom tágulónak, ahol cselekedeteinket mély értelem hatja át és úgy érezzük, állandó növekedésben vagyunk.  A tágulóban a saját életünk megformálásának vagyis a sorsteremtésnek a felelősségét magunkra vállaljuk.  A táguló alapvetően tudatállapot, ugyanakkor pedig nézőpont is. Mind a tudatállapotot, mind a nézőpontot megválaszthatjuk, vagyis mindkettő saját döntésünk kérdése. Albert Einstein találó megfogalmazásában:

" Élheted az életed abban a hiszemben, hogy nincsenek csodák, de élhetsz úgy is, mintha minden csoda lenne."

A Táguló című blogban arra vállalkozom, hogy ebbe a tudatátállítással illetve fókuszváltással megteremthető, csodákkal teli dimenzióba invitáljalak.  Ehhez az inspirált és kreatív élethez kívánok lelki táplálékot nyújtani műalkotások élményszerű bemutatásán, valamint jövőformáló szellemi trendek és technikák ismertetésén keresztül. Gyakorlatokat is javasolok, ha szívesen kipróbálnád a nézőpontváltással járó előnyöket kreativitásod és sorsteremtő képességed fejlesztése érdekében. 

A művészet mint megismerési út

A tudomány, a vallás és a művészet a valóság megismerésére és az abban való eligazodásra szolgáló alapvető utak.  A művészet túlmutat a logikával megközelíthető és szavakon keresztül megérthető tények világán, s a valóságnak olyan dimenzióival teremt kapcsolatot, amelyek előtt az ész megtorpan.  A művészet által felkínált megismerési utat leginkább intuitív megértésként, belső látásként és érzelmi gazdagodásként tudnám körülírni. Így a művészet egyfelől saját, belső igazságunkhoz visz közelebb, másfelől a világról kommunikál a nagyobb összefüggések és víziók szintjén. A művész eredeti funkcióit tekintve gyógyító, sámán és vizionárius, aki egy kitágultabb valóságba, egy szélesebb kapcsolódási rendszerbe kalauzol, ahol az ember transzformáción mehet keresztül. Művészettörténészként és művészként egyaránt az a meggyőződésem, hogy a művészet mai napig legfontosabb feladata a transzformáció, vagyis hogy önmagunk jobbik változatához vezessen. 

Blogomban transzformáló és léleknövelő művészeti példák és történetek megosztása mellett önismerethez vezető és kreativitásfejlesztő gyakorlatokat javasolok. Amikor egy művet szemlélek,  a következő kérdéseket teszem fel: "Hogyan leszek ezáltal több? Hogyan és miért gazdagodhatok, növekedhetek a mű által? Mire inspirál engem ez a mű?"  Így a műalkotásokkal való találkozás során lehetőségem nyílik a saját életemre új nézőpontokból rálátni,  életem eseményeit más összefüggésrendszerbe helyezni  és szellemi képességeimet, alkotóerőmet fejleszteni. 

Köszönöm, ha velem tartasz ebben az utazásban és megosztod a tapasztalataidat, élményeidet!

 

bill_viola_the_crossing.jpg

Részlet Bill Viola The Crossing című videójából.

Bill Viola a transzformáció nagymestere, pillants bele a honlapjába: http://www.billviola.com

 

 

 

  

 

 

A kép forrása: https://flic.kr/p/xZvji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tagulo.blog.hu/api/trackback/id/tr238679670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Napló és útmutató egy inspirált, kreatív élethez
süti beállítások módosítása